Fatih Altaylı’dan TFF Başkan adayı kulisi: Erdoğan’a yakın 2 isim yarışacak

Gazeteci Fatih Altaylı, Mehmet Büyükekşi’nin başkanlık görevini yürüttüğü Türkiye Futbol Federasyonu için yarışacak başkan adaylarının kulisini aktardı. Altaylı, federasyonun UEFA’daki temsilcisi Servet Yardımcı’nın en güçlü aday olduğunu ifade etti. 

2022’den beri Mehmet Büyükekşi’nin başkanlık görevini yürüttüğü Türkiye Futbol Federasyonu, seçime gidiyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol gündeminde yaşanan gerginliğin ardından olağanüstü seçim kararı almıştı. Böylece Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanını seçmek için hazırlıklara başladı.

Altaylı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

“”Büyükekşi yeniden aday olup devam mı edecek, yoksa yerine Servet Yardımcı mı gelecek!

Servet Yardımcı daha önde görülüyor. Başından beri yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan olduğu için, Erdoğan’ın da desteklediği aday olduğu söyleniyor. Ekibinde yine Erdoğan’a yakın iş insanları var. Cemil Kazancı, Tahir Kıran, Süleyman Hurma bunların başlıcaları.

Başarısızlığına rağmen devam etmek istediği bilinen Mehmet Büyükekşi’nin ekibinden kimler olacağı ise belli değil ama mevcut yönetiminden Yusuf Günay çevresine Büyükekşi yönetiminde kalmak istemediğini söylüyormuş.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayları bu iki kişi ile sınırlı değil.

Bunlardan biri Erdal Alkış. Daha önce de TFF Başkan adayı olan ve iktidar partisine yakınlığı sır olmayan Erdal Alkış Sarıyer kulübü yöneticisi olmakla beraber Fenerbahçe sempatizanı olarak biliniyor.

Alkış’ın geçen hafta Ali Koç ile bir araya geldiği ve uzun bir görüşme ile projelerini anlattığı bilgisi bana kadar ulaştı. Ali Koç’un da Alkış’a gereken imzaları toplaması halinde gelip Kulüpler Birliği’nde sunum yapmasını istediği söyleniyor.

Adaylık için 61 imza gerekirken Alkış 50’ye yakın imza toplamayı başarmış.

Bir diğer ciddi aday ise eski Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık. Uzun zamandır futbolun içinde olan Uyanık da şu ana kadar 35 imza topladı ve 26 imza daha toplayıp aday olmaya uğraşıyor. Tüm adaylar arasında en sporcu ve en bağımsız görünen aday olan Uyanık’ın herhangi bir büyük ile de bir gönül bağı görünmüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir