Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Ordu’nun Unutulmuş Değerleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar hız kazanıyor. ORTUR tarafından Altınordu ilçesi Kirazlimanı Yaşam Merkezi’nde “Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi” açılarak üretim ve satış imkanı sunulmaya başlandı.

Kirazlimanı’nda faaliyete geçen atölyede her ay belirli günlerde fikir üretme çalışmaları da yapılacak. Başlangıçta 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek olan workshoplara başvuruları Büyükşehir Belediyesi OBB tasarım atölyesinin Instagram adresinden yapmak mümkün olacak.

“Ordu’nun Tarihine Sahip Hediyelik Eşyalar Üretiliyor ve Doğrudan Satılıyor”

Unutulmaya yüz tutmuş hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yapan Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi sorumlusu Ebru Özyurt, 19 ilçeden üretilen ürünlerin doğrudan alıcıya ulaşacağını belirtti. Özyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR’un işlettiği mağazamızda, Ordu’nun tarihi değerlerine sahip hediyelik eşyalar üretiliyor ve doğrudan satışa sunuluyor. Atölyemizde soğuk seramik, bambu ürünler, rölyefler, kağıt ip çantalar, kilim, kolan, kabak oymacılığı gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca yakın zamanda workshop çalışmalarına da başlayacağız. Bu önemli noktanın oluşturulmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Burası Bizim İçin Özel Bir Yer”

Ordu’nun unutulmuş hediyelik eşyalarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasında rol oynayan kursiyerler, “Bu mekan bizim için gerçekten özel bir yer. Zamanımızı keyifli ve verimli bir şekilde geçirirken, şehrimizin tarihi hediyelik eşyalarını yeniden canlandırıyoruz. Workshop sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ordu’ya böyle bir alan kazandırılmış olması bizi mutlu ediyor. Emekleri geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Related Posts

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

En zengin başbakandı seçimde yenildi; bankaya müdür oldu

İngiltere’nin eski başbakanı Rishi Sunak seçimi kaaybetmesinin ardından Goldman Sachs’ta müdür olarak işe başladı.

Atık suyun arıtılmadan deşarjı nedeniyle 6 milyon lira ceza!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 çevre laboratuvarının desteğiyle 50 denetim ekibince 23 Haziran’da başlatılan denetimler çerçevesinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yağmur suyu tahliye hattında inceleme gerçekleştirildiği kaydedildi …