Sabiha Gökçen Havalimanı 5 günde 701 bini aşkın yolcuya hizmet verdi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Bayramda Rekor Kırdı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin yolcu sayısı bakımından 2’nci büyük havalimanı olma özelliğini bayram tatilinde de sürdürdü. 5-9 Haziran tarihleri arasında 701 bin 178 yolcuya ev sahipliği yapan havalimanı, toplamda 3 bin 895 uçuşu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Yoğun bir bayram trafiği ile karşılaşan havalimanı, iç hatlarda 316 bin 477, dış hatlarda ise 384 bin 701 yolcuya hizmet verdi. ISG terminal işletmecisi ve Meydan Otoritesi HEAŞ’ın koordineli çalışmaları sayesinde yolcuların güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşadığı belirtildi. Kurban Bayramı süresince 5 Haziran 2025 günü 144 bin 590 yolcu ile tüm zamanların günlük uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldı.

Bayram Yoğunluğu Sorunsuz Atladı

Sabiha Gökçen Havalimanı, bayram öncesinde aldığı önlemler ve yapılan hazırlıklar sayesinde güçlü altyapısı ve operasyonel kapasitesi ile misafirlerin seyahatlerini en rahat ve sorunsuz şekilde gerçekleştirdi. Operasyon, güvenlik ve temizlik için ek planlamalar yapılarak personel sayısı artırıldı. Hızlı ve kolay geçiş için E-pasaport banko sayısı 34’e çıkarıldı. Ayrıca, yolcuların havalimanına hızlı girişlerini sağlamak için toplam 110 X-Ray noktasında düzenlemeler yapıldı. Ücretsiz ve sınırsız Wi-Fi erişimi ile yolcuların iletişim ihtiyaçları karşılandı. Su sebilleri ve artırılan soğutma sistemi ile yolcuların konforu düşünüldü. Ayrıca, yenilikçi yapay zeka dijital asistanı SAVVy, müşteri hizmetleri konularında anlık yardım ve çözümler sunarak yolculara destek oldu.

Related Posts

Yeni yönetmelik yolda: Doğrudan satışta 30 gün içinde cayma hakkı

Yeni yönetmelik yolda: Doğrudan satışta 30 gün içinde cayma hakkı

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

TCMB rezervleri art arda beşinci haftada da yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 5 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 689 milyon dolar artışla 155 milyar 879 milyon dolara çıktı.

Orta Doğu gerilimi kriptoyu sarstı: Piyasalarda sert çöküş

İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarının ardından kripto para piyasasında sert satış dalgası yaşandı. Bitcoin ve altcoinlerde ciddi değer kayıpları görüldü. Son 24 saatte kripto piyasasının toplam değeri yüzde 6,4 azalarak 3,24 trilyon dolara …

E-İhracat için önemli iş birliği

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve e-ticaret platformu Trendyol, Türkiye’nin e-ihracat ekosistemini güçlendirmek amacıyla iş birliği yaptıklarını duyurdu.

TÜİK açıkladı: Mayısta en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, mevduat faizi (brüt) mayıs ayında TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,8 ile en yüksek reel getiriyi sağladı. Yıllık bazda ise külçe altın, yüzde 24,87’lik reel getiri ile kazandıran yatırım aracı oldu. BIST 100 ise her dönemde yatırımcısını zarara uğrattı.