Sanık avukatından skandal savunma: Kadınlar erkekleri dolduruyor ve erkekler cinayet işlemek zorunda kalıyor

Ankara’da, 2022 yılında Polatlı ilçesinde meydana gelen Tülay Güçevin cinayeti davası sonuçlandı. Güçevin’in yol kenarında darp izleriyle dolu cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan Celalettin Safa Durukan hakkında açılan dava önceki gün karara bağlandı. Durukan, “canavarca hisle ve kadına karşı kasten öldürme” suçlamasıyla yargılandı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatının mahkemede, “Kadınlar erkekleri dolduruyor ve erkekler cinayet işlemek zorunda kalıyor” dediği ifade edildi.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin‘in haberine göre, duruşmada, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Hediye Gökçe Baykal, Durukan’ın süreç boyunca suçlamaları reddettiğini, ancak delillerin sanığın cinayeti işlediğine işaret ettiğini belirtti. Savcının da mütalaasında sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep ettiğini ifade eden Baykal, savunma tarafının indirim uygulanmamasını talep ettiklerini açıkladı.

Sanık avukatının, Türkiye’deki kadın cinayetlerinin büyük bir kısmının kadınların kışkırtmasıyla olduğunu savunarak “Kadınlar erkekleri dolduruyor ve erkekler cinayet işlemek zorunda kalıyor” dediği aktarıldı. Bu ifadelere rağmen mahkeme hiçbir indirim uygulamaksızın Durukan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından Baykal, “İçimiz buruk çünkü kaybolan bir hayat var. Buruk bir sevinç yaşıyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir