Selçuk Geçer korkunç senaryoyu açıkladı: Fırtına öncesi sessizlik

Hürmüz Boğazı Kapanırsa Küresel Ekonomiye Etkileri

Uzmanlar, dünya petrol arzının büyük bir bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı’nın kapanmasının sadece enerji piyasalarını değil, tüm ekonomik sistemleri derinden etkileyebileceğini belirtiyor. Kapanması durumunda sadece petrol fiyatlarının artmayacağını, aynı zamanda enflasyonun yükseleceğini, tedarik zincirlerinin parçalanacağını ve küresel çapta ekonomik bir kırılmanın yaşanabileceğini ifade eden uzmanlar, özellikle Avrupa ve Amerika’nın yeni bir kriz dalgasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuyor.

Selçuk Geçer: “Hürmüz Boğazı Önemli Bir Jeopolitik Konumda”

Enerji piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kritik bir konumda olduğunu vurgulayarak, bu boğazın arkasında sadece İran değil, aynı zamanda Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de bulunduğunu söyledi. Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda dünya petrol akışının neredeyse yarısından daha fazlasının kesileceğine dikkat çekerek, Shell CEO’sunun benzer bir senaryonun küresel bir ekonomik krize yol açabileceği yönündeki açıklamalarını aktardı.

Küresel Ekonomi Büyük Bir Krizle Karşı Karşıya Olabilir

Geçer, Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda küresel bir krize ve finansal sorunlara neden olabileceğini belirterek, benzeri bir durumun 1929 kriziyle karşılaştırılabileceği uyarısında bulundu. Bu durumun hem riskli piyasalar üzerinde olumsuz etkilere hem de beklenmedik satışlara yol açabileceğini ifade eden Geçer, krizin uzun yıllar devam edebileceğini ve farklı sorunları beraberinde getirebileceğini dile getirdi. Hürmüz Boğazı meselesinin bu nedenle son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar, İran-İsrail geriliminin piyasalarda henüz etkili olmadığını, ancak bu durumun fırtına öncesi sessizlik olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Related Posts

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Gelecekteki zorluklara karşı iyiyiz

ECB Başkanı Lagarde, para politikası stratejisinin değişmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lagarde, gelecekteki zorluklara karşı iyi bir konumda olduklarını söyledi.

En düşük emekli aylığı artırılacak

Milyonlarca emekli zam için 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranını beklerken, AK Parti’den, en düşük emekli aylığında artış sinyali geldi.

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Şirketi bölüşemeyen milyarder kardeşler davalık oldu

Kazancı Holding’de yaşanan kardeş kavgasının ardından şirketin yüzde 5 hissesine sahip olan Mehmet Kazancı’nın kendini holding binasındaki odaya kilitlemesi ve sosyal medyada paylaştığı video Türkiye’de büyük ses getirmişti. Kazancı Holding’den yapılan açıklamada, Şaban Cemil Kazancı’nın tehdit yoluyla abisine ait hisselere çökmeye çalıştığına dair iddialar reddedilirken, şirketin kurucusu Ali Metin Kazancı’nın büyük oğlu olan Mehmet Kazancı’ya dava açılacağı belirtildi.

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Türkiye, akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla güne başladı. Brent petrolün varil fiyatının 78 dolara yükselmesiyle hükümet, 13-21 Haziran tarihleri arasında motorine toplam 8 lira 34 kuruş, benzine ise 4 lira 54 kuruş zam yapmıştı. Ancak petrol …

SPK, pay piyasalarındaki açığa satış yasağını uzattı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına ve halka açık ortaklıkların pay geri alımlarının kolaylaştırılmasına ilişkin tedbir ve uygulamaları 29 Ağustos seans sonuna kadar uzattı.