Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz Aylarında Beslenme Alışkanlıkları ve Sağlık Tavsiyeleri

Vücudun doğal soğuma mekanizmasını tıkayarak iç ısıyı yükselten aşırı yağlı, baharatlı ve kızartılmış yemeklerin sıcak hava dalgalarında bedeni zorladığı uyarısında bulunan doktorlar, beslenme alışkanlıklarına dikkat çekiyor.

Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Vlad Ciurea, yaz aylarında ağır ve yağlı yemeklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, vücudun yoğun termal strese maruz kaldığını ve mideyi yoran yiyeceklerin koroner ve serebral iskemi riskini artırabileceğini vurguluyor.

Prof. Ciurea, salataların ve küçük porsiyonların tercih edilmesini önerirken, aşırı yağlı, kızartılmış ve işlenmiş gıdaların vücudun soğuma mekanizmasını zorladığını belirtiyor. Bunun yerine bol su içilmesi ve taze meyve-sebze ağırlıklı hafif öğünler tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekliyor.

Sağlığın korunmasının sadece yediğimiz besinlerle değil, aynı zamanda su tüketimiyle de doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Ciurea, yaz boyunca yoğun sıvı alımının önemini vurguluyor.

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.